Geleverd binnen 2-3 werkdagen     Unieke ontwerpen!       Bestel een echte proefdruk voor €2!    

BLOG: KENNISGEVING VAN HET HUWELIJK

We zitten nu midden in de Corona crisis. Voor bruiloften is een kleine uitzondering gemaakt zodat deze op kleine schaal kunnen doorgaan. Het is daarom ook belangrijk dat je je aan deze regels houdt en daadwerkelijk een kleine groep uitnodigt. Hou het daarom bij ongeveer 20 mensen die dicht bij je staan. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen wel op de hoogte is van jullie huwelijk?

De oplossing hiervoor is; kennisgeving van het huwelijk.

WAT IS KENNISGEVING VAN HET HUWELIJK

Wat houdt kennisgeving van het huwelijk nou eigenlijk in? Het houdt in dat je mensen die je niet wilt uitnodigen voor je bruiloft toch laat weten dat je getrouwd bent. Dit doe je vaak door middel van een klein kaartje waar de mededeling opstaat dat jij en je partner getrouwd zijn. Op deze manier zijn de mensen in je omgeving toch op de hoogte dat je getrouwd bent.

WIE NODIG IK UIT EN WIE STUUR IK EEN KENNISGEVING?

Dit is eigenlijk vrij makkelijk. Je nodigt alleen mensen uit die echt dicht bij jouw en je partner staan. Denk hierbij aan naaste familie en hele goede vrienden. Op deze manier hou je altijd een kleine groep en dit zijn ook altijd de mensen die niet kunnen ontbreken op jullie speciale dag.

WANNEER VERSTUUR IK MIJN KENNISGEVING?

Het is belangrijk dat je de kennisgeving van jullie huwelijk pas stuurt ná jullie huwelijk. Het is voor de mensen die de kennisgeving namelijk niet leuk om van te voren een kaartje te ontvangen met daarop de mededeling dat jullie gaan trouwen maar vervolgens niet zijn uitnodigt. Verstuur de kennisgeving van jullie huwelijk daarom één dag na jullie huwelijk. Zo is iedereen er van op de hoogte en daarnaast hoeft niemand zich gepasseerd te voelen.

Een reactie op “BLOG: KENNISGEVING VAN HET HUWELIJK

  1. Evelien zegt:

    De kennisgeving zou mijns inziens ook heel goed voor de trouwdag verstuurd kunnen worden. Juist door vooraf een kennisgeving te versturen geef je mensen de gelegenheid een kaart, bericht, o.i.d. te sturen zodat ze toch een beetje mee kunnen leven op de dag zelf. Als mensen zich voor de bruiloft gepasseerd zouden voelen, voelen ze zich dat wellicht ook na de bruiloft. Ten slotte is het ook niet fijn om op de dag na je bruiloft met kaarten bezig te moeten zijn wanneer je dit zelf regelt. Natuurlijk geldt voor alles: het is de dag van het bruidspaar, dus zij mogen de keuze maken wat voor hen het prettigst is :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.