Geleverd binnen 2-3 werkdagen     Unieke ontwerpen!       Bestel een echte proefdruk voor €2!    

Bruiloftstrends 2018

Binnenkort is het zover: de zogeheten ‘mooiste dag van je leven’. Want, je gaat trouwen! Je partner heeft je zojuist ten huwelijk gevraagd en nog dagen daarna blijf je genieten van dat moment. En dan komt het: je moet de dag van A tot Z gaan plannen. Je wilt er een bijzondere dag van maken en alle gasten een onvergetelijk moment bezorgen; het mag dus best iets hebben. Maar, wat zijn eigenlijk de trends van 2018 op het gebied van trouwerijen?

De trouwlocatie

Wanneer je aan een trouwlocatie denkt, ga je traditiegetrouw al snel van veelal religieuze panden uit, zoals een kerk of een moskee. Maar, sinds 2018 hoef je je niet meer tot enkel ‘heilige onderkomens’ te richten aangezien steeds meer plekken zich lenen voor een gedenkwaardige huwelijksvoltrekking. Want, trek maar eens de bedrijvengids open en je zult zien hoeveel opties zich openbaren. In het kort zou je kunnen zeggen dat je hedendaags bijna overal wel kunt trouwen. Denk hierbij aan een museum, zelfs tussen de schilderijen kun je elkaar nog het jawoord geven, of misschien wel aan een oude treinwagon. Anderen prefereren misschien een iets meer voor de hand liggende locatie, zoals het ‘groene’ buitenleven. Denk hierbij aan een chique kasteeltuin of juist het meer tegenovergestelde en vrijblijvende strandfeestje. Een moderne variant rond het trouwen in de buitenlucht is het kiezen van exclusieve groenstukken. Denk hierbij aan botanische tuinen, boomgaarden of juist dakterrassen. Je bent dan ook niet afhankelijk van een seizoen aangezien ook -bijvoorbeeld- de herfst hier erg mooi kan zijn. Ook doorzichtige tenten blijven populair; zo ben je toch buiten, maar kun je ongemakken als regen vermijden.

Kleding

Zowel voor het bruidspaar als de gasten zijn de kledingregels ook dit jaar weer wat soepeler geworden. Zo hoeft de bruid niet meer enkel in het wit te gaan, maar mag ze ook voor pasteltinten of zelfs zwart kiezen en mag de bruidegom meer met fellere kleuren spelen, denkende aan kobaltblauw. De gasten daarentegen dragen natuurlijk een andere kleur dan de bruid, maar krijgen ook hier iets meer de ‘vrije teugel’. Vooral bohemian jurkjes, zoals bloemige prints, passen helemaal bij de trends van nu. Zelfs sneakers zie je steeds vaker met chique outfits gecombineerd worden. Kies ook hier voor kleding met pakkende kleuren, maar houd altijd wel rekening met de eventuele dresscode, mocht het bruidspaar dat graag willen. En, pas je outfit hier dan ook zeker op aan wanneer je een gast bent.

Decoratie

Eén van de meest populaire trends op het gebied van huwelijken is het toepassen van het ‘groene thema’. Ook wel: verantwoorde producten die een hoog milieuvriendelijk gehalte hebben. Maar, waar mag je dan precies aan denken? Nou, heel simpel: zo min mogelijk plastic en zoveel mogelijk biologisch afbreekbare producten. Het groen zit ‘m natuurlijk niet enkel in het ‘milieuvriendelijke’. Volgens de trends van 2018 zijn het juist de groene planten en bloemen die tot de ultieme decoratiestukken behoren. Het geheel moet dan ook een ‘chique eenvoud’ uitstralen, zoals eucalyptustakken en plantjes op eettafels of juist een takje van de klimop naast het bord of dienend als servetring; het is helemaal volgens de trends van nu. Eigenlijk gaat het om zoveel mogelijk groen, maar ook zeker geen overdaad. En, ook het bloementhema gaat verder door, want eveneens als ‘kroonluchters’ kom je ze steeds vaker tegen: grote rijen van bloemen die veelal aan het plafond of aan muren hangen. Naast het groen is ook papier een populair onderdeel van de decoratie. Denk hierbij aan origami plafondversiering of handgemaakte slingers; allemaal dus milieuvriendelijker dan plastic. Wil je geschikte decoratie? Laat het plastic dan achterwege.

Boeketten

In de boeketten zie je steeds vaker de meer felle tinten naar voren komen. Zeer populaire bloemen zijn dan ook ranonkels, tuinrozen en pioenen, maar ook eucalyptustakjes worden steeds vaker aan het boeket toegevoegd. Zelfs ‘veldboeketten’ worden steeds populairder. Het mag dus nog meer sprekend worden, maar ook ‘simpeler’.

Eten & catering

Qua bruidstaarten zie je steeds meer kunstwerken voorbijkomen, al zijn deze qua prijzen veelal aan de hoge kant. Eén van de meest populaire trends op het gebied van bruidstaarten is dan ook de metallic laag; voedselwaren in glanzende kleuren zijn dus helemaal van deze tijd! Een meer gezonde variant, en dus ook passend in het ‘groene thema’, is het aanbieden van voornamelijk vers fruit; zeker vruchten die seizoensgebonden zijn, kun je goed gebruiken in het jaargetijde waarin je trouwt. Vooral citrusvruchten zijn passend wanneer je een tropisch thema hebt. Wil je het iets luxer? Denk dan eens aan een flamboyante foodtruck! Of, misschien wel een charmante barista. Keuzes genoeg!

Kortom…

De trends voor dit jaar staan dus eigenlijk in het teken van ‘groen verantwoord’ en meer kleuren in zowel kleding als decoratie. Frisse winden zijn dus meer dan welkom. En, nog een voordeel: het hoeft niet eens veel te kosten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.