Geleverd binnen 2-3 werkdagen     Unieke ontwerpen!       Bestel een echte proefdruk voor €2!    

Hoe kies je de beste en mooiste bruiloft uitnodiging?

Bruiloft TrouwkaartenWinkel

Hoe kies je de beste en mooiste uitnodigingskaarten?

Met het uitzoeken van een geschikte bruiloft uitnodiging leg je een basis voor een geheel nieuw leven. Een leven dat begint met een dag die voor altijd in je herinnering gegrift zal staan. Aan de uitnodiging voor je bruiloft besteed je daarom graag een beetje meer aandacht. Met het soort trouwkaart dat je kiest, geef je immers ook meteen de sfeer van de dag weer. Als enige aanbieder van Sedef Cards in de Benelux ben je er bij ons van verzekerd dat je een keuze maakt uit een collectie van een van de meest originele trouwkaarten. Mocht je onverhoopt tussen de 500 getoonde voorbeeldkaarten de huwelijkskaart van je dromen niet kunnen vinden, heb je bij ons ook de mogelijkheid tot het indienen van een eigen ontwerp. Heb je zelf een idee omtrent een aparte uitnodiging voor je bruiloft, maar weet je niet goed hoe je het vorm moet geven, kan je ook een beroep doen op een van onze ontwerpers. Zij staan je graag bij met advies en/of het volledige ontwerp van jouw droomkaart.

Een of meerdere uitnodigingskaarten

Bij de keuze van de uitnodiging voor je bruiloft kan je voor de vraag komen te staan hoe je je familie en vrienden in kennis stelt van de verschillende onderdelen van de bruiloft. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende soorten originele trouwkaarten die je bij ons vindt.

Save the date kaart

Met een save the date kaart geef je de datum van de bruiloft aan. Dit kaartje verzend je zo’n zes maanden van tevoren en bevat alleen jullie namen en de datum van de heugelijke dag. Is de locatie al bekend waar jullie het feest gaat houden, kan je deze er ook op vermelden, maar dat is geen noodzaak. Je doet er wel goed aan er eveneens op te zetten dat de officiële uitnodiging voor de bruiloft nog volgt. Niet iedereen verzend een save the date kaart. Wanneer je echter een groots themafeest in de planning hebt of in het buitenland trouwt, is het wel zo handig dat je gasten ruimschoots van te voren op de hoogte worden gesteld van het evenement.

De eigenlijke huwelijksaankondiging

Zonder enige twijfel is de officiële uitnodiging voor de bruiloft de meest belangrijke trouwkaart. Met de kleur en uitvoering van de kaart, de stijl en het lettertype van de tekst, zet je al meteen de toon voor de dag. Niet voor niets hebben wij een ruime keuze aan originele trouwkaarten. Je wilt allemaal immers je eigen persoonlijkheid kunnen geven aan de dag die altijd als een van de belangrijkste dagen van je leven in je herinnering zal blijven. Ongeacht welke soort huwelijkskaart je ook kiest, in ieder geval hoort erin te staan, ook wel de vier W’s genoemd:

 • Wie er trouwen.
 • Wat de plechtigheid inhoud, dus huwelijksvoltrekking, receptie, inzegening vanuit het geloof en/of feest.
 • Waar het gebeuren plaatsvindt.
 • Waarom, dit kan met een gedichtje of een ludieke anekdote van een of twee zinnen.

Deze tekst komt in een dubbele kaart aan de rechterkant te staan. Op de achterkant van de kaart kan je eventueel nog wat tekst kwijt met informatie over de dresscode, een cadeautip of de ceremoniemeester.

Verschillende uitnodigingskaarten

Afhankelijk van het soort feest dat jullie geven, willen jullie misschien niet iedereen de hele dag uitnodigen. Om hier geen misverstanden over te laten ontstaan kan je de bruiloft uitnodiging met meerdere kaarten in afzonderlijke delen opsplitsen. Je kan hierbij uitgaan van:

 • Daggasten – meestal je naaste familie en beste vriend(in) die de hele dag aanwezig mogen zijn.
 • Avondgasten – zijn de mensen die je graag op de receptie én het feest ziet.
 • Receptiegasten – het moge voor zich spreken dat dit de gasten zijn die je graag alleen voor de receptie uitnodigt.

Op kaarten waarbij je aan je gasten duidelijk aangeeft op welke tijd ze welkom zijn, wordt vaak toch ook de tijd en plaats van de ceremonie zelf vermeld. Gasten die niet de hele dag komen, geef je dan wel de mogelijkheid toch even de huwelijksvoltrekking of inzegening bij te wonen.

Het RSVP kaartje

Het is altijd fijn om te weten hoeveel mensen er daadwerkelijk op je trouwdag komen. Met het bijsluiten van een RSVP kaartje vraag je je gasten op een vriendelijke manier te laten weten of ze van plan zijn komen of niet en zo ja, met hoeveel personen.

Kaarten met menu

Over het algemeen wordt er op een bruiloft het het eten geserveerd op lange tafels, waar iedereen het zelf kan pakken. Wanneer jullie de voorkeur geven aan een diner boven een buffet, kan je er ook voor kiezen een bruiloft uitnodiging met menu te laten drukken. Graag geven we je het advies om bij een trouwkaart met menu uit onze collectie originele trouwkaarten een dubbele kaart te kiezen of contact op te nemen met onze ontwerpafdeling.

Tafelschikkingskaartjes

Het mooiste is natuurlijk als je al je drukwerk in de dezelfde stijl houdt. Om te voorkomen dat iedereen door elkaar gaat zitten, zeker bij grotere gezelschappen is dat belangrijk, kan je daarom de tafels onderling namen of nummers geven. Op de eigenlijke huwelijksaankondiging geef je aan wat hun tafel is. Op de dag van het feest weet iedereen dan precies waar hij zijn/haar zitplaats kan vinden.

Bedankkaartjes

Zoals jullie het fijn vinden dat al de genodigde gasten op jullie trouwfeest zijn verschenen, is het ook voor de gasten een leuk gebaar dat je ze nog even bedankt voor hun aanwezigheid. Op het kaartje kan je een leuk bedankzinnetje laten drukken voor hun komst of het huwelijkscadeau.

Exclusieve trouwkaart voor een exclusieve dag

Zoals je ziet ben je er met een uitnodiging voor een bruiloft niet met het kiezen van een alleen een originele trouwkaart. Om de deze heugelijke dag onvergetelijk te maken, komt er ook een stukje organisatie kijken. De TrouwkaartenWinkel neemt graag dit stukje van je over. Als specialist in hoogwaardig drukwerk zijn we er trots op als enige in de Benelux de exclusieve Sedef Cards aan te mogen bieden. Welke soort ambiance je ook wilt bereiken op jullie trouwdag, wij hebben de geschikte kaart. Van modern tot klassiek en heel eenvoudig tot romantisch of grappig. Met onze collectie van meer dan 500 kaarten en de mogelijkheid tot het indienen van een eigen ontwerp zijn wij er van overtuigd dat ook jij kan vinden wat je zoekt. Meer weten over onze originele trouwkaarten of wil je een voorbeeldkaart van een eigen ontwerp? Neem contact op met onze klantenservice, wij zijn je graag van dienst.

2 reacties op “Hoe kies je de beste en mooiste bruiloft uitnodiging?

 1. Gelukkig trouwen zegt:

  Leuk artikel, en goeie tips die jullie geven! Wat veel mensen niet beseffen is hoe belangrijk het drukwerk is. Tenslotte wil je direct een blijvende indruk achterlaten bij je gasten.
  Bedankt!
  Groetjes,
  Jasmine Seegers

 2. Stijlvolle trouwkaarten zegt:

  Dit artikel is echt heel erg hulpvol! Het hebben en versturen van meerdere kaarten voor verschillende doeleinden is zo’n handige tip. Zo’n save the date kaart is ook wel echt handig om op tijd te sturen, zodat je gasten de datum van je trouwdag vrij kunnen houden ook zijn alle andere details niet bekend.
  Groetjes,
  Carla Groentjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.