Islamitische trouwkaarten voor Marokkaanse en Turkse bruiloften

Turkse trouwkaarten ontwerpen. Trouwen. Voor velen is het huwelijk één van de meest liefdevolle gebeurtenissen in zijn of haar leven. Een moment waarop twee mensen besluiten hun leven met elkaar te willen delen in zowel goede als mindere tijden. Van grote tot kleine bruiloftsfeesten; ieder stel geeft een eigen draai aan deze bijzondere dag. Voor de islam is het huwelijk dan ook een heilige gebeurtenis. Het is een moment dat staat voor ‘een nieuwe familie’. Deze heilige gelegenheid verdient dan ook een speciale en bijpassende aankondiging. En die aankondiging, die begint bij verfijnde, islamitische trouwkaarten. Deze trouwkaarten zijn er in verschillende soorten, daar waar de islam meerdere gebieden en landen betreft. Zo heeft ieder land of gebied haar eigen gebruiken en tradities rondom de huwelijksgelegenheid en verdient ieder trouwfeest eigen islamitische kaarten.

Traditioneel Marokkaans huwelijk

Het Marokkaans huwelijk duurt in Nederland officieel twee dagen en wordt groots gevierd en aangepakt. Aan het trouwfeest hangt een behoorlijk prijskaartje dat veelal door de ouders van de bruid betaald wordt. Zijn de ouders van de bruidegom gefortuneerd? Dan nemen zij de kosten voor hun rekening. De bruidsschat wordt besteed aan meubels en andere huishoudelijke artikelen voor de bruid. Tevens krijgt zij gouden sieraden, parfums en kleding die zij, tot maximaal twee jaar na het huwelijk, dient te dragen. De echte voorbereidingen, zoals een pre-huwelijkslijst voor geschenken, worden getroffen zodra de exacte datum is vastgesteld. De bruid neemt plaats in een bad van ‘Haman’, een soort bad van melk om de bruid te ‘zuiveren’, onder toezicht van haar ‘Negaffa’: oudere, veelal getrouwde, vrouwen die haar zullen verfraaien. Zo trouwt de bruid in een, meestal witte, kaftan waarbij haar ogen van ‘eyeliner’ worden voorzien. De jurk wordt rijkelijk bedeeld met zware sieraden en gedecoreerd met geometrische bloemen om ‘boze geesten af te weren’ en het geluk en de vruchtbaarheid te bevorderen. Ook een islamitische trouwkaart wordt dan ook als ‘heilig’ beschouwd.

Marokkaanse trouwkaarten

Op Marokkaanse trouwkaarten is duidelijk het patroon van geometrische bloemen terug te vinden waarbij het ‘verdrijven van boze geesten’ eveneens wordt toegepast in de ontwerpen van deze islamitische trouwkaarten. Deze typen hebben een vrij tijdloze en klassieke uitstraling en bezitten een verfijnd gehalte. De kleuren variëren van sereen wit tot romantisch donkerrood waardoor er voor ieder type huwelijk een geschikte kaart te vinden is. De sierletters geven de trouwkaarten een sierlijk en romantisch gehalte.

Een Turkse bruiloft

Traditioneel vraagt de man om de hand van de vrouw. In Nederland, in tegenstelling tot Turkije, is het niet verplicht om, naast de wet, voor de imam te trouwen. Het huwelijksfeest betreft drie dagen waarbij de eerste dag besteed wordt aan het bezichtigen van de bruidskist: deze is veelal gevuld met zelfgemaakte spullen, zoals kleedjes en handdoeken, die later worden weggegeven aan de familie van de bruidegom. De tweede dag staat in het teken van ‘henna’: dit vrijgezellenfeest staat voor bescherming en geluk waarbij de handen van de dames decoratief beschilderd worden. Tijdens dit feest wordt er gedanst en gegeten en staan zij allen stil bij het feit dat het meisje het ouderlijk huis zal verlaten. De derde dag wordt de bruiloft gevierd. Maagdelijkheid is hier zeer belangrijk en wordt gekenmerkt door een rood lint om de middel van het meisje. Wanneer de familie zich heeft verzameld in een zaal, zal het bruidspaar aankomen in een rijkelijk versierde auto, opgewacht door jongere vrouwen. Zij maken een speciale boog waar het kersverse paar onderdoor zal moeten om de zaal te kunnen betreden. Tijdens het feest worden de cadeaus overhandigd en zullen de festiviteiten nog enkele uren duren.

Turkse trouwkaarten

Turkse trouwkaarten worden voorzien van een geometrisch bloemenmotief. Dit dessin wordt gebruikt om ‘boze geesten te verjagen’ en beschikt over een romantisch gehalte. Veel trouwkaarten worden bedrukt met een, veelal witte, ‘kanten’ stof en verfraaid met een sierlijk lettertype. Deze typen hebben een klassieke en tijdloze uitstraling. Davetiye Hollanda in onze collectie vind je exclusieve Turkse Davetiye.

Islamitische trouwkaarten

In onze shop vind je een diversiteit aan islamitische trouwkaarten die perfect aansluiten bij de wensen en gebruiken omtrent Marokkaanse en Turkse bruiloften. De kaarten kunnen luxe afgewerkt worden, zoals een Oriëntaals gouden blad, passend bij deze bijzondere gelegenheid. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze islamitische trouwkaarten voor jouw aankomende huwelijk? Bekijk dan, in onze shop, onze ruime en aantrekkelijke collectie.