Geleverd binnen 2-3 werkdagen     Unieke ontwerpen!       Bestel een echte proefdruk voor €2!    

Save the date

Toont alle 26 resultaten

Save the date kaarten

Binnenkort ga je trouwen! Dat mag memorabel gevierd worden, dus je besluit al snel je gastenlijst op te stellen en andere details voor het huwelijk te regelen. Maar, je wilt natuurlijk wel dat je gasten weten dát je gaat trouwen, dus ook een uitnodiging is belangrijk. Daarnaast is het wel zo handig dat de genodigden al een lange tijd van tevoren weten dat er een huwelijk plaatsvindt; hiervoor is dan ook een speciaal item ontwikkeld, ook wel het save the date kaartje…


Wat is save the date?

Een save the date kaart verstuur je als voorbereiding op de officiële trouwkaart. Maanden van tevoren laat je de gasten, middels dit item, weten dat ze een bepaalde datum vrij moeten houden zodat de kans groot is dat iedereen aanwezig zal zijn. Want stel, je trouwt in het buitenland, dan is het wel zo fijn dat iedereen bijtijds op de hoogte is. Save the date kaarten zijn dus eigenlijk niets meer dan ‘reserveringskaartjes’ voor een bepaalde datum. Plus, je vergroot eveneens de kans dat iedereen zal komen.


Wat vermeld je?

Een save the date kaartje weet eigenlijk alleen de huwelijksdatum en de namen van het bruidspaar te vermelden. Je vertelt hier dus wie er gaat trouwen én wanneer. Andere details, zoals een tijdstip, de locatie en een mogelijke dresscode, volgen pas veel later; deze zul je op de officiële trouwkaart aantreffen. Enkel de naam van het bruidspaar en de datum zijn bij save the date kaarten van belang.


Wanneer save the date kaartjes?

Waar de officiële trouwkaart veelal zes tot acht weken voor de bruiloft verstuurd wordt, is dit bij save the date kaarten veel eerder. De meeste bruiloftsparen versturen deze een half jaartje van tevoren, maar méér dan dat is evengoed mogelijk. Ze worden ruime tijd van tevoren gestuurd om zo de kans te vergroten dat al je gasten aanwezig zullen zijn op je trouwdag. Zeker wanneer je mogelijk in het buitenland zou trouwen, is het wel zo handig dat iedereen bijtijds op de hoogte wordt gebracht.


Wie ontvangt een save the date kaartje?

Hoewel er geen echte regels zijn, hoef je de save the date kaarten in principe alleen naar je dag- en avondgasten te sturen aangezien zij er de gehele dag zullen zijn. Nodig je bepaalde gasten alleen voor de receptie uit? Dan hoef je hen geen kaartje te sturen.


Vastgestelde datum

Het klinkt misschien heel logisch, maar toch is ook dit belangrijk om te onthouden: een vastgestelde datum. Wanneer je save the date kaartjes naar je gasten verstuurt, is het belangrijk dat de datum al vaststaat. Niet alleen kunnen de gasten hier rekening mee houden, ook bespaart het jou een hoop tijd en geld, want al je gasten bellen om van een nieuw save the date kaartje voorzien, dát wil je natuurlijk niet… Zorg dus voor een vastgestelde én juiste datum.


Eenzelfde stijl

Om je save the date kaartjes op de trouwdag aan te laten sluiten, valt het aan te raden om voor één stijl te kiezen, zoals bijvoorbeeld klassiek, modern of misschien wel Oosters. Om te voorkomen dat je lang met diverse onderdelen bezig bent, kun je de save the date kaarten niet alleen los, maar ook in algemeen drukwerk terug laten komen. Hierbij zijn de nodige items voor je trouwdag, waaronder de officiële trouwkaart, het dagprogramma en save the date, op elkaar afgestemd, en dus verwerkt in eenzelfde soort stijl, waardoor het geheel op elkaar aansluit. In dit ‘totaalpakket’ kun je de stijl van de bruiloft dus vertalen naar éénzelfde kleur en vormgeving, iets dat eveneens voor het save the date kaartje geldt.