Geleverd binnen 2-3 werkdagen     Unieke ontwerpen!       Bestel een echte proefdruk voor €2!    

Ultieme tips voor je bruiloft

Je bent zojuist ten huwelijk gevraagd en deze stemming voelt euforisch aan. Heel begrijpelijk, want niet voor niets zien velen dit als de mooiste dag van hun leven. Toch zal er wel het een en ander verricht moeten worden om deze dag tot een succes te brengen. Een goede planning is daarbij een absolute must. Maar, hóe pak je dat succesvol aan?

To-do lijstje

Om te beginnen, start je met het maken van een to-do lijstje. Denk hierbij aan het opstellen van de gastenlijst, het bestellen van de bruidstaart, het uitzoeken van de locatie, etc. De to-do lijst kun je het gehele proces bij je houden om zo je gedane taken af te vinken. Zo zul je niets over het hoofd zien!

Weddingplanner

Heb je geen zin in zorgen of weet je niet waar je beginnen moet? Denk dan eens aan een weddingplanner: deze zal alle zorgen uit handen nemen én je kunt verzekerd zijn van een goed georganiseerde dag.

Avond of ochtend?

Houd rekening met het tijdstip waarop je wilt trouwen. Houd je van zomerse avonden? Laat de ceremonie dan gewoon ‘s avonds plaatsvinden. Ook hier zijn geen regels voor, dus plan het op jouw gewenste tijdstippen.

Persoonlijke smaak

Om de dag zo succesvol mogelijk te maken, is het een aanrader te kiezen voor een styling die bij je past. Dit kan een chic thema zijn, maar ook Bohemian of juist meer Oosters; de perfecte dag zit ‘m in persoonlijke details.

Budget

Ook het budget is belangrijk rond het plannen van een bruiloft. Waar mogen de meeste kosten naar uitgaan? Begin allereerst met het stellen van prioriteiten. Is de bruidsjurk het meest belangrijk of toch de aankleding van de locatie? Waar wil je het meest aan besteden? Vergeet ook zeker de portokosten niet, zoals de postzegels op de trouwkaarten. Deze vergeet je vaak, maar kunnen samen toch een behoorlijk bedrag vormen. Calculeer dit ook in.

Locatie

Eén van de belangrijkste punten is het kiezen van de locatie. Wordt het een statig kasteel of juist een meer industriële setting? En, kies je meerdere locaties of houd je het bij één? Kies ook hier een locatie die bij jullie als stel past, maar ook zéker binnen het budget valt. Een locatie kan dan ook wonderen voor de sfeer doen!

Gastenlijst opstellen

Een gastenlijst opstellen lijkt eenvoudig. Je nodigt mensen uit die je leuk vindt en ‘dat is alles’. Maar, het tegendeel blijkt waar. Zo kun je bijvoorbeeld aan het budget denken: hoe meer mensen je uitnodigt, hoe hoger de kosten worden. Of, kijk naar de locatie: deze heeft vaak een maximale capaciteit waardoor je misschien niet iedereen kunt uitnodigen. Kijk dus éérst naar je budget en of locatie: hierop baseer je het maximaal aantal gasten en wie je dus zeker wél wilt uitnodigen.

Ceremoniemeester

De ceremoniemeester neemt je veel taken uit handen én het is iemand waar je op kunt bouwen. Maar, deze persoon moet wel geschikt zijn om dit alles uit te kunnen voeren. Wees jezelf dan ook goed bewust van de taken en kies op basis van vaardigheden een geschikt persoon uit; zo weet je zeker dat het goedkomt!

Getuigen

Ga je een getuige kiezen? Dan zal het waarschijnlijk iemand worden die je nauw aan het hart ligt en die je volledig vertrouwen kunt; zij zorgen er namelijk voor dat je huwelijk rechtsgeldig wordt verklaard of kunnen bevestigen dat het huwelijk heeft plaatsgevonden wanneer bijvoorbeeld je trouwakte verloren gaat. Kies dan ook zeker voor een betrouwbaar iemand!

Zelfstandig trouwambtenaar

Wanneer je voor een zelfstandig trouwambtenaar, in plaats van iemand vanuit de gemeente, kiest, zorgt dit meer voor een memorabele ceremonie; er wordt dan ook vooral naar jullie als stel gekeken. Dit vormt dan ook zeker een aanrader!

Trouwkaarten

Laat het thema van je trouwkaarten, zoals tekst, vormgeving en kleur, aansluiten bij de rest van de bruiloft, zoals een klassieke kaart bij een chique locatie. Lever je kaarten dan ook persoonlijk bij het postkantoor af; zij maken er een ‘special delivery’ van om zo te voorkomen dat deze verloren gaan.

Trouwfoto’s

Om je bruiloft zo memorabel mogelijk te maken, zijn ook de foto’s van belang. Laat de beste foto’s dan ook schieten tijdens een zonsondergang of het eerste moment dat je elkaar ziet, zoals in het bos, op het strand of juist tijdens de ceremonie. Probeer ook de clichémomenten te vermijden, zoals de traditionele trap of de donkere gang.

Trouwring

Denk goed na over de handigheid van de ring, zoals links of rechts. Werk je voornamelijk met rechts? Kies dan liever voor een ring aan de linkerhand; dit is namelijk wel zo praktisch. En, kijk ook goed naar de dikte van de vinger! Kortom, wil je een zorgeloze, maar ook memorabele bruiloft? Vergeet dan zeker niet aan deze tips te denken. Zo krijg jij, evenals je partner, een onvergetelijke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.